Mindfulness

Je van elk moment bewust zijn
Misschien ken je de Engelse uitdrukking ‘be in the moment’. Dat is waar het bij mindfulness om gaat. Je bent je bewust van wat er op het moment gebeurt en in je omgaat. Dit gaat vaak automatisch als je iets bijzonders meemaakt. Maar we doen ook veel dingen op de automatische piloot. Mindfulness helpt je meer momenten te waarderen zoals ze zijn. Je leert minder te oordelen en milder te zijn voor jezelf en anderen.

Waar komt het vandaan?
Mindfulness iets niet typisch iets van deze tijd. Het bestaat al eeuwen. Mindfulness Based stress Reduction zoals we dit nu kennen is in 1979 ontwikkeld door grondlegger Jonh Kabat-Zinn. Deze hoogleraar combineert de oude methoden met westerse psychologie en wetenschappelijke kennis over stress.

Bewezen effectief
Wil je meer balans in je leven, beter om leren gaan met heftige emoties of gewoon meer genieten? Mindfulness helpt je erbij. De ervaring leert ook dat mensen met stress, vervoeidheidsklachten en chronische pijn veel baat kunnen hebben bij het volgen van een MBSR-training.

Een mooi cadeau voor jezelf
Heb je interesse in de training? Het is een investering waar je geen spijt van krijgt. Gun het jezelf, het is het echt waard.

Meer informatie over de 8-weekse MBSR-training

Meer informatie over de workshop

Meer over mindfulness