Over de naam

Ocean Flow Yoga – een mooie metafoor
Alles komt in golven. Emoties, gevoelens en gedachten komen en gaan. We gebruiken vaak elementen uit de natuur om onze gevoelens op een mooie, beeldende manier onder woorden te brengen. De onspanning die ik op de yogamat ervaar, is voor mij heel vergelijkbaar met de rustgevende werking van de zee.

Even rustig ademhalen
Tijdens yoga bewegen we op het golvende ritme van onze ademhaling. De houdingen gaan op een vloeiende manier in elkaar over. Zo brengen we onze gedachtestroom tot kalmte en ons zenuwstelsel tot rust. Als we de adem verdiepen, maken we hetzelfde rustgevende geluid als het ruisen van de zee.

Flow – het optimaal beleven van een moment
Flow heeft verschillende betekenissen. Naast vloeien, stromen, golven en bewegen is het ook een mentale toestand waarin je geluk ervaart als je positief en intensief met iets bezig bent. Je zit dan in ‘een goede flow’.

Waarom Engels? 
Goede vraag. Ik ben copywriter (ik schrijf dus, haha weer Engels) en moet gewoon eerlijk toegeven dat daar maar één goede reden voor is. Het klinkt lekkerder dan zee-beweging-yoga of iets wat daarop lijkt 😉