Examen & Tentamenyoga

Tieners ervaren steeds meer druk
Op steeds meer plekken in de wereld wordt yoga aan kindereren en tieners gegeven. Niet voor niets. Yoga kan op jonge leeftijd heel waardevol zijn voor hun ontwikkeling. Ze maken zo al vroeg kennis met ‘de kunst van het ontspannen’. Heel belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat kinderen op steeds jongere leeftijd al stress ervaren. Daarnaast is het leren kennen en waarderen van hun lichaam goed voor hun eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Extra waardevol rond de examens en tentamens:
het maakt je productiever en creatiever
Het is bewezen dat mediteren (of noem het bewust ademen) je focus, je concentratie en je denkvermogen stimuleert. Heel fijn als kinderen dit in kunnen zetten op momenten dat de druk hoog is, bijvoorbeeld in aanloop naar examens en tentamens.

Niet zo zweverig
Even je rust pakken, een pauze nemen, rustig ademen en de stress loslaten
… het is echt behoorlijk ‘down to earth’. Voor elke nuchtere Hollander misschien even wennen, maar zodra je de positieve effecten zelf ervaart, ben je om.

Yogales, adem- en concentratietraining
Ben je ouder van een kind waarvoor dit goed zou kunnen zijn? Werk je op een school en zou je leerlingen lessen of een workshop aan willen bieden? Neem dan even contact met me op om de mogelijkheden te bespreken. Ik denk graag mee.

Heb je interesse? 
Stuur me een berichtje of bel 06 25 25 96 04.