Wat is mindfulness?

Typisch iets van deze tijd?
Nee hoor. Mindfulness – of in ieder geval het gedachtengoed – bestaat al eeuwen. Mindfulness Based stress Reduction en de training zoals we deze nu kennen, is in 1979 ontwikkeld door grondlegger Jon Kabat-Zinn. Hij combineert oude methoden met westerse psychologie en wetenschappelijke kennis over stress. Door zijn behaalde resultaten wordt mindfulness nu ook door de wetenschap omarmt.

Je van elk moment bewust zijn
Misschien ken je de Engelse uitdrukking ‘be in the moment’. Dat is waar het bij mindfulness om gaat. Je bent je bewust van wat er op het moment gebeurt en in je omgaat. Je besteedt er aandacht aan zonder te oordelen. Want mindfulness is ook vriendelijk zijn voor jezelf en voor anderen.

Even de automatische piloot uit
Bewust leven van moment tot moment is echt niet zo eenvoudig als het klinkt. Onze automatische gedragspatronen zijn sterk. Zodra we iets uit gewoonte doen, wordt de kans groot dat de opmerkzaamheid afneemt. We denken er minder bij na en gaan soms voorbij aan gedachten en gevoelens. Mindfulness helpt je weer bewust te worden van al deze ervaringen.

Bewezen effectief
Wil je meer balans in je leven, beter om leren gaan met heftige emoties of gewoon meer genieten? Mindfulness helpt je erbij. De ervaring leert ook dat mensen met stress, vervoeidheidsklachten en chronische pijn veel baat kunnen hebben bij het volgen van een MBSR-training.

Een mooi cadeau voor jezelf
Heb je interesse in de training? Wat je reden ook is, twijfel er niet aan of je reden goed genoeg is. Gun het jezelf. Het is een investering waar je geen spijt van krijgt. Begrijp me niet verkeerd, als je de training niet bij mij volgt, doe het dan bij iemand anders. Het is het echt waard.

Meer informatie over de 8-weekse MBSR-training

Meer informatie over de workshop

Meer over mindfulness