Meditatie

Meditatie is bewezen effectief en populair
Denk je bij meditatie aan iemand die uren in een lotushouding zit? Het is echt niet zo zweverig. Topsporters en bekende sterren zweren er al jaren bij en meditatie wordt steeds ‘normaler’. Het is gewoon voor iedereen heel gezond, omdat we allemaal een druk leven hebben en de lat hoog leggen. Meditatie helpt je om de boel een beetje in evenwicht te houden.

Sportschool voor je hersenen
We verzorgen ons lichaam, letten op ons eten en maken tijd om te sporten. Dus waarom zouden we ook onze hersenen niet in goede shape houden? Best belangrijk toch? Juist als je een behoorlijk druk leven hebt. Gelukkig past meditatie altijd in je schema, want je kunt het op allerlei manieren en momenten doen: zittend, liggend, staand, lopend, kort of lang.

Wat is meditatie?
Meditatie is tot stilte komen. Je brengt zowel je lichaam als je geest tot rust door afstand te nemen van je gedachten. Ze zijn er nog steeds, maar je laat je er niet door meeslepen. Je merkt ze op een vriendelijke manier op zonder te oordelen. Dit werkt heel kalmerend. Meditatie helpt je om emoties te overwinnen, rust in je hoofd te krijgen en een stressvrij lichaam.

Snel resultaat
De meeste mensen voelen meteen een positief effect. Al is het echt niet zo simpel als het soms lijkt. Maak het je in het begin vooral niet te moeilijk. Begin met een paar minuten per dag op een voor jou prettig moment. Pak bijvoorbeeld je momentje als je wakker wordt of onderweg in de trein. Neem heel even rust, kom heel even tot stilte. Zo laad je jezelf weer op en breng je jezelf in balans.

Wil je ook leren mediteren?

Loop mee met een stiltewandeling met begeide meditatie.

Meer over mediteren