Yoga

Yoga begint pas als je van de mat afstapt
Dit is zo ongeveer het eerste wat Johan Noorloos me leerde tijdens mijn opleiding. De rust en vriendelijkheid die je ervaart op de mat hou je in je dagelijks leven zoveel mogelijk vast. Dat is het mooie van yoga. Het heeft een positieve invloed op je lichaam, je houding, je gedachten en misschien zelfs op je levensstijl.

Je hoeft niet van elastiek te zijn
Yoga is niet prestatiegericht. Je hoeft niet op je hoofd te staan of je benen in je nek te leggen. Het gaat erom dat je op een ontspannen, vriendelijke manier naar je lichaam en denken leert kijken. We zijn snel geneigd om alleen het negatieve te zien, bijvoorbeeld als je een slechte knie hebt of een zwakke rug. Yoga geeft je de ruimte om ook te waarderen wat je allemaal wel kunt. Dit kan je helpen om een positiever zelfbeeld te krijgen.

Weerstand is groei
Tijdens yoga zoeken we bewust weerstand op. Zo ontdek je op een subtiele manier waar je je prettig en minder prettig bij voelt. Wat zijn je sterke punten en je valkuilen? Wat gaat je makkelijk af en waar heb je moeite mee? Met een vriendelijke houding leer je je grenzen te verkennen, accepteren of zelfs te verleggen.

Geen quick fix
Voor yoga heb je een lange adem nodig. Verwacht niet dat je na één les totaal verandert bent of dat een blessure verdwenen is. Natuurlijk werkt het direct heel ontspannend, maar de echte resultaten ervaar je op de lange termijn. Heel goed voor je discipline dus 😉

Meer weten over mijn lessen?
Groepslessen woensdagavond 7 – 28 maart
Bekijk Easy Flow
Bekijk Strong Flow